Jagttegn
 

 


 
 
 

 

Jagttegnsundervisning i Greve Jagtforening

Vores jagttegnslærere og skydeinstruktører har mange års erfaring med undervisning af jagttegnselever og de er naturligvis autoriserede af Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund. 

I tillæg er underviserne også ofte riffel-, flugtskydnings- og jagthundeinstruktører.

Medio februar måned kan du tilmelde dig til forårets jagttegnsprøver. Foretrækker du at gå op ved efterårs jagttegnsprøver, skal du først tilmeldes medio juli. 

Undervisningen afvikles i vinterhalvåret fra januar til marts/april måned, på en nærmere bestemte hverdag i tidsrummet 19:00 – 21:30, med mindre andet er aftalt med jagttegnslærererne.

Der undervises i alt, hvad der kræves for at bestå den obligatoriske jagtprøve, herunder:
Jagtloven – jagtetik – jagtformer – vildtkendskab – vildtbiologi – våbenlære – sikkerhedsbestemmelser - skydeteknik samt det obligatoriske Våbentekniske Kursus. For sidstnævnte modtager du efter endt kursus et våbenkursusbevis.

Under lektionerne gennemgås de enkelte afsnit i lærebogen, og du har naturligvis mulighed for at stille spørgsmål og få uddybet pensum. Lektionerne bliver understøttet af billeder og film og der kræves ingen forudgående kendskab eller studie for at deltage i kurset. I kursusforløbet vil der også være tid til at gennemgå bl.a. riffelprøven, behandling af vildt, samt andre jagtrelaterede emner.

Kurserne er tilpasset de nyeste krav fra Naturstyrelsen om udvidet våbenbetjening i terræn, skydeteknik, træning i afstandsbedømmelse samt indskydning og demonstration af haglvåben og haglbøsseammunition.

Vi har vores eget flugtskydningsanlæg som anvendes i undervisningen til skydning, våbenhåndtering og afstandsbedømmelse. Udenfor kurset, og i foreningens almindelige åbningstider, er du naturligvis meget velkomment til at benytte såvel anlæg som vores flugtskydningsinstruktører. Du vil kunne låne og anvende en af foreningens haglbøsser til skydning.

Under kursusforløbet vil der løbende blive afholdt både teoretiske og praktiske prøver, der relaterer sig til den obligatoriske jagtprøve - Det giver dig mulighed for at være bedst muligt forberedt til den endelige prøve.

I forbindelse med undervisningen er der gratis kaffe og der er også mulighed for at købe sodavand, øl m.m..

 Home    Sitemap  Foretrukne
Greve Jagtforening - Et godt sted at være...